';

Chcesz pomóc?

Wesprzyj finansowo zakup środków anestezjologicznych, niezbędnych do narkozy zwierząt, dokonując wpłaty na konto: PKO BP:
z dopiskiem „Akcja Sterylizacja”

Dowiedz się

Chcesz wiedzieć więcej lub zorganizować akcję na swoim terenie napisz: kontakt@fundacja-animals.org, w temacie umieść hasło „Akcja Sterylizacja”

Terenowa Akcja Kastracji ma na celu zwalczanie bezdomności zwierząt poprzez bezpłatne sterylizacje bezdomnych oraz wiejskich suk i kotek.

Jak to działa?

Lotna brygada weterynarzy wraz ze swoim sprzętem jedzie w teren i organizuje ‚polową’ salę operacyjną np w budynku gminy, świetlicy czy szkoły. Zabiegi suk i kotek lekarz wykonuje non-profit, po cenie materiałów, na które organizujemy zbiórkę za pośrednictwem fundacji działającej na danym terenie.

Kto może skorzystać z Akcji?

Dowolna organizacja (fundacja, gmina) lub osoba fizyczna, która na miejscu zorganizuje salę (wystarczy, że będzie to ciepłe pomieszczenie z dobrym oświetleniem, dostępem do prądu, wody i toalety) oraz doprowadzi na miejsce operacji minimum 12 psów/kotów.

Kto może skorzystać z Akcji?

Zależnie od potrzeb. Wyjazdy jednodniowe (10 zwierząt) w granicach 80 km od Warszawy. Dwudniowe (powyżej 20 zwierząt) do 250 km od Warszawy. Przy większych potrzebach (powyżej 30 zwierząt) i odległościach powyżej 250 km indywidualnie ustalamy czy organizacja wyjazdu jest możliwa. Każda Akcja uzgadniana jest indywidualnie z osobami zainteresowanymi.

Akcja sterylizacja-Fundacja Animals